Ondernemersprijs 2018

Welke organisatie verdient de Ondernemersprijs 2018?
Duurzaam * Sociaal * Technologisch
 

Elke twee jaar reikt de gemeente Huizen de Innovatieprijs uit aan een Huizer bedrijf dat uitblinkt in innovatie, duurzaamheid of sociaal beleid. In 2016 ging de eer naar De Oude Pastorie. In 2018 gaat de gemeente Huizen over op de ‘Ondernemersprijs’. De prijs blijft hetzelfde, het krijgt alleen een andere naam. De prijs is een wisseltrofee in de vorm van een beeld en een bedrag van € 2.000. Tot en met zondag 6 mei kon er gestemd worden.

Duurzaam, sociaal of technologisch

De Ondernemersprijs wordt uitgereikt aan een Huizer bedrijf dat uitblinkt in innovatieve ontwikkelingen, sociaal beleid of duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan organisaties die duurzaam innoveren of produceren of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wat betreft sociaal beleid valt te denken aan leerling werkplaatsen, dagbestedingsplekken of een gehandicaptenbeleid. Bij technische en technologische innovatie gaat het om het vernieuwen of sterk verbeteren van producten, processen of diensten. Van niet-technologische innovatie is bijvoorbeeld sprake bij vernieuwingen in een organisatie, zoals sociale innovatie.

De winnaar

Jude Foundation is de winnaar van de Ondernemersprijs 2018. Maandag 14 mei was de prijsuitreiking tijdens de Economische Avond. 

Deelnemers 2018

DUHVA

Bij aankoop van een hockeystick doneert DUVHA een tweede hockeystick aan kinderen die leven in de achterstandswijken van Afrika. Door de kinderen een mogelijkheid te bieden tot hockey kunnen ze zich persoonlijk, sociaal en sportief ontwikkelen. 

Groen Ambitie

Groen Ambitie heeft ruime ervaring en kennis in begeleiding van deelnemers in de groenvoorziening. Door ondersteuning en begeleiding wordt een perspectief tot deelname aan de arbeidsmarkt geboden. 

Jude

De Jude Foundation is een positief en sfeervol platform waar mensen zich kunnen verbinden op sociale en culturele thema's. De foundation is cateraar van authentieke home-made Syrische gerechten. 

Theehuis T-berg

Theehuis T-berg is een leerwerkplaats voor lichamelijk en meervoudig gehandicapte leerlingen van Mytylschool De Trappenberg en andere scholen uit de omgeving. De leerlingen krijgen een horecatraining, bedoeld om de overgang van school naar maatschappij vorm te geven.

Jury, bedrijfsbezoeken, stemmen

De jury van de innovatieprijs bestaat uit wethouder Marlous Verbeek, Piet de Bruin (Zakenclub Huizen), Harold van de Wakker (Rabobank) en Rene Zijtregtop (Kamer van Koophandel). Tot en met 2 februari 2018 konden organisaties zich aanmelden. Een bedrijf kon ook door iemand anders worden aangemeld. De jury beoordeelde de aanmeldingen. Na 2 februari heeft de jury de genomineerde bedrijven bezocht. Op basis van het oordeel van de jury en het oordeel van het publiek wordt de winnaar gekozen. De prijsuitreiking vindt plaats in mei 2018.