Ledverlichting populair bij aanvragen subsidie (04-06-2020)

Huiseigenaren kunnen nog tot 31 maart 2021 maximaal 90 euro terugkrijgen als zij kleine energiebesparende maatregelen nemen. Bijna 70 procent van de aanvragen in Huizen tot nu toe is voor ledverlichting. Op de tweede plaats staat inductiekookplaten (17 procent), gevolgd door woningventilatie (8 procent).

De subsidieregeling eenvoudige maatregelen is een uitkering aan van de overheid gemeenten. Hiermee kunnen zij huiseigenaren stimuleren kleine maatregelen in huis uit te voeren en zo te verduurzamen. Doel van de regeling is verlaging van de CO2-uitstoot.

Woningeigenaren in Huizen kunnen eenmalig maximaal 90 euro terug krijgen voor de aanschaf van bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop, tochtstrippen of ledverlichting. Een combinatie van deze maatregelen mag ook. De subsidie is eenvoudig online aan te vragen via het Duurzaam Bouwloket.

Dit moet wel maximaal drie maanden na de aanschaf gebeuren. U kunt maar één keer subsidie aanvragen. Wel kunt u dit dan voor meerdere maatregelen (tot maximaal 90 euro) doen.