Een veiligere buurt door Whatsapp

Aanmelden voor een groep in uw buurt

Actieve en oplettende buurtbewoners zijn waardevol. Maar voor inbrekers en overlastplegers zijn ze niet prettig. En dat is precies de bedoeling! Eén van de manieren waarop u met buurtgenoten alert kunt zijn, is via een Whatsapp-buurtgroep. Daarvoor is een burgerinitiatief gestart. Meldt u zich ook aan?

Via een Whatsapp-groep kunt u elkaar op de hoogte houden van, of waarschuwen voor, verdachte personen of situaties. Leden van de groep kunnen bijvoorbeeld een signalement aanvullen of de looprichting van een verdacht persoon ‘volgen’. Belt één van de leden snel 112, dan kan de politie vaker verdachten aanhouden en bijvoorbeeld inbraken voorkomen. De inzet van Whatsapp-groepen sluit aan bij bestaande initiatieven, zoals Burgernet.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor een Whatsapp-groep in uw buurt? Op de kaart Whatsapp Buurtpreventie Huizen kunt u zien welke groepen er zijn en in welke groep uw straat valt. U kunt zich rechtstreeks aanmelden bij de beheerder van uw groep. De gemeente heeft geen rol in dit burgerinitiatief. 

Heeft u zich aangemeld, dan ontvangt u bericht over uw aanmelding via de beheerder. Ook krijgt u instructies hoe u samen de Whatsapp-groep kunt gebruiken. Wijkagenten zijn geen deelnemer in de Whatsapp-groep. Wel hebben zij contact (telefonisch en/of via e-mail) met de beheerder van een groep.

Wat is Whatsapp?

Whatsapp is een app die u op uw smartphone kunt installeren. Via uw telefoonnummer kunt u dan gratis berichten delen met andere gebruikers van Whatsapp. U kunt deelnemen aan een groep op Whatsapp. Zo worden berichten in één keer gedeeld met alle leden van de groep.