Burgernet

Logo van Burgernet

Bent u al lid van Burgernet?

Wilt u bijdragen aan een veilige woon- en leefomgeving? De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Dat doen we graag met uw hulp. Met Burgernet kunnen we gezamenlijk de veiligheid op straat vergroten. Meldt u zich daarom aan op www.burgernet.nl.

Wat is Burgernet?

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid op straat te bevorderen. Het is een netwerk van inwoners en bedrijven in de gemeente. 

Hoe werkt Burgernet?

Als er een melding komt van bijvoorbeeld een inbraak of vermist persoon, dan start de politie Burgernet op. Deelnemers aan Burgernet krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht via SMS. Dit bericht is een verzoek om uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Ziet u iets, dan geeft u dit direct door via 0800-0011 (gratis nummer). Zo kunt u behulpzaam zijn bij de opsporing.

Sinds kort verstuurt Burgernet ook e-mailberichten (Burgernetmails). Deze berichten attenderen de deelnemers op lokale veiligheidssituaties. Deelnemers kunnen daar direct op reageren.

Op deze manier levert u een actieve bijdrage aan de veiligheid in de wijk. Samen vergroten we de kans dat een vermist kind snel wordt opgespoord of dat een verdachte sneller wordt gepakt. Na afloop krijgt u een bericht over het resultaat van de actie.

Meld u nu aan!

Op www.burgernet.nl kunt u zich heel eenvoudig aanmelden als deelnemer. U vindt op deze website ook meer informatie over Burgernet, het laatste nieuws en een overzicht van Burgernetacties.